Vkládám v předstihu, abych nezapomněla. Na dnešní (úterní úplněk s částečným zatměním) připadla i pěkná událost, na mojí mučence uzrály plody. Nikdy se mi to nestalo, až letos a je to pěkná podívaná. Kocour zalezl a spí, dnešní den ho nijak neláká. Na zahradě se prohání hnědá veverka. Letos to holka na svým ořešáku nebude mít snadné, neb nemáme ořechy. Po loňské nadúrodě letos nic. Vstupujeme do dnů po úplňkových, kdy bychom se měli zaměřit na zpracování toho, co se nám urodilo a to jak na rovině osobní, tak té fyzické. Uvědomění je svým způsobem podobné pečení. Místo kulinářských ingrediencí poslouží v případě uvědomění naše zážitky, emoce a zkušenosti, které se poskládají (příprava hmoty na pečení). Ono „poskládání“ je, že si uvědomíme ,co se stalo, co se v nás děje, jak a kde to prožíváme. Podobně si uvědomujeme , co je do těsta třeba, k čemu dané ingredience slouží a jakou kvalitu a chuť mají. Tímto se vytvoří širší souvislosti. Ukáže se nám, jak spolu jednotlivé prvky souvisí. Máme těsto připravené k pečení. Necháme-li toto vědomí v sobě chvíli zaznít, prohlížíme-li si ho ze všem možných stran, tedy pečeme-li, můžeme se dostat dál – uvědomit si a opustit emoční tlaky, které danou záležitost provázely (společné jedení upečeného koláče). Co si uvědomíte, to si pak napište. Hezké dny přeji.